Gépépítés

A gépek különböző alkatrészekből állnak, amelyek javíthatók, kicserélhetők vagy testre szabhatóak. A gépekhez készült tervek és útmutatók mind szabadon hozzáférhetőek online, ami bárki számára hozzáférést és használatot tesz lehetővé. Alapanyagok, szerszámok és univerzális alkatrészek használatával gépeket lehet építeni a világ minden táján. Vannak videó oktatóanyagok, amelyek könnyen követhetők és segítenek.    

Működés

A gépek egyszerű alapanyagból készültek, megfizethetőek és könnyedén felépíthetők.  Minden gép némileg különbözik, de ugyanazon koncepcióban működik: olvaszt, nyom, lehűt.

A műanyag – azzal ellentétben, amit gondolunk róla – nagyon jól újrahasznosítható. A hasznosítás folyamata a főzéshez hasonlít. A ledarált műanyagot megolvasztják, összekeverik a megfelelő alapanyagokkal, adalékokkal majd hűtik, darabolják és a késztermék a regranulátum, amelyből ismét műanyag termékeket lehet gyártani.

Precious Plastic

A „Precious Plastic”  több száz ember globális közössége, akik a műanyagszennyezés megoldására törekszenek. A tudás, az eszközök és a technikák megosztása online, ingyenes.    

Injektor

Formába nyomja a ledarált műanyagot, a fröccsöntő géphez hasonló elven működik

Sütő

Különböző formákban a granulátumot nyomás alatt lehet benne összesütni.

Daráló

Ledarálja az újrahasznosítani kívánt műanyagot

Extrudáló

Filamenthez hasonló szálat készít a granulátumból melegítéssel.